בעידן העסקי הנוכחי, חברות שואפות לצמצם עלויות ולהגביר את היעילות התפעולית שלהן. אחת הדרכים המרכזיות להשגת מטרות אלו היא באמצעות ייעול תהליכי הגיוס. שילוב ניתוח נתונים בתהליכי משאבי אנוש מאפשר למדוד את אפקטיביות האסטרטגיות, לשפר את יעילותן, ולזנוח אסטרטגיות שהוכחו כלא יעילות.
Agile HR Analytics, 2021, מקור
הנה שלוש דרכים בהן ניתוח נתוני משאבי אנוש יכול לסייע באופטימיזציה של תהליך הגיוס:
שיפור הקצאת תקציב לערוצי גיוס
שימוש במגוון ערוצי גיוס יכול להגדיל את החשיפה לטאלנטים פוטנציאליים, אך הוא עשוי להוביל לעלויות גבוהות יותר. ניתוח נתוני משאבי אנוש מאפשר לחברות לבחון ביעילות את הביצועים של ערוצי הגיוס השונים ולהתמקד באלו שמניבים את המועמדים האיכותיים ביותר. בעזרת המדדים שמתקבלים מניתוח הנתונים, ניתן לקבל החלטות מושכלות שיאפשרו לארגון לבחור את המועמדים הטובים ביותר תוך שמירה על עלויות מינימליות.
זיהוי ומניעת צווארי בקבוק בתהליך הגיוס
ניתוח נתוני משאבי אנוש מאפשר מעקב אחר כל שלבי התקשורת בין המועמדים לבין צוות הגיוס. באמצעות מעקב זה ניתן לזהות נקודות בהן מתרחשים עיכובים בתהליך – בין אם מדובר באישור מנהלים או בכל שלב אחר שגורם לעיכובים. ניתוח הנתונים מסייע לארגון לזהות בעיות ולתקן אותן, כך שתהליך הגיוס יתבצע בצורה חלקה ומהירה יותר, ובכך להגביר את האמון של המועמדים בארגון כמעסיק הוגן ומסודר.
שיפור שביעות רצון העובדים החדשים
שנת העבודה הראשונה היא קריטית להצלחת העובדים ולשביעות רצונם מהארגון. ניתוח נתוני משאבי אנוש מאפשר לבחון את שביעות הרצון של העובדים החדשים, ולמדוד את האינטראקציות ואת רמות התמיכה שהם מקבלים במהלך השנה הראשונה. מידע זה מאפשר למנהלים לבצע התאמות בתהליך הגיוס והקליטה, כך שיהיה מותאם לצרכים ולציפיות של העובדים, מה שתורם לשימורם לאורך זמן.
שימוש נכון בניתוח נתוני משאבי אנוש בתהליכי הגיוס תורם להורדת עלויות, ייעול התהליכים והגברת שביעות רצון העובדים, מה שמוביל לגיוס טוב יותר ושימור טאלנטים בארגון.